Routebeschrijving

Routebeschrijving

Vervoer naar en van Terschelling

 

De veerboot naar Terschelling gaat vanuit Harlingen. De haven in Harlingen is makkelijk bereikbaar met de auto, maar ook prima met de trein die helemaal naar de haven rijdt.

 

Openbaar vervoer

 

U reist gemakkelijk met de trein naar Leeuwarden, met goede verbindingen vanuit het hele land. Vanaf Leeuwarden neemt u het lokale spoor naar Harlingen Haven. U stapt daarbij over van de NS naar de lokale vervoerder, dus vergeet niet even uit te checken en weer in te checken op station Leeuwarden.

 

Vanuit Amsterdam kan het korter zijn de intercity bus over de afsluitdijk te nemen. Kijk op de ov-website 9292ov.nl  voor de snelste optie!

 

Eigen vervoer

 

U rijdt naar Harlingen, waar u de keuze hebt uw auto te parkeren of mee te nemen naar Terschelling.

Voor een kort verblijf van enkele dagen loont het sowieso niet de moeite om de auto mee te nemen. U kunt gemakkelijk de auto in Harlingen parkeren in de parkeergarage onder de haven (vaak vol) of op het 'lang parkeren terrein' wat vlakbij de haven ligt. Er rijden pendelbussen tussen het parkeerterrein en de veerboot, maar u kunt het ook gemakkelijk lopen, het is maar een paar honderd meter.

 

Vervoer op Terschelling

 

Bussen

 

Wanneer u aankomt met de boot staan er altijd bussen te wachten op het haventerrein. Neemt u de bus richting Oosterend naar halte vakantiepark Tjermelân. U kunt ook altijd de buschauffeurs vragen om u een seintje te geven, het gaat allemaal erg gemoedelijk op Terschelling.

 

Een kaartje kunt u in de bus kopen en kost 2,50 euro enkele reis. Met een groepje kunt u ook een 10-rittenkaart kopen en dan kost het nog maar 1,35. U kunt meerdere mensen op één 10-rittenkaart  laten meerijden. Voor meer informatie en overige bustijden kunt u kijken op www.bus-terschelling.nl

 

Taxi's

 

Er staan ook altijd voldoen taxi's op het haventerrein te wachten. Zowel gewone als busjes en op aanvraag ook rolstoeltaxi's. Een taxirit naar Tjermelân kost rond de 25 euro.

 

Fietsen

 

Als u een goede indruk van Terschelling wilt krijgen is een fiets onmisbaar. U kunt gerust zonder auto, maar een fiets geeft u toegang tot alle honderden kilometers (!) speciaal aangelegd fietspad midden in de natuur.

 

Er staan meerdere fietsverhuurders op het haventerrein met fietsen. U kunt van tevoren een fiets reserveren, maar u kunt (met uitzondering van Oerol) eigenlijk altijd ook wel op de bonnefooi een fiets huren. Alle fietsverhuurders op Terschelling hebben vrijwel nieuwe fietsen en  ruime keuze uit fietstypes, waaronder elektrische fietsen (die kunt u beter wel reserveren).

 

Als u een fiets op de haven huurt, brengt de verhuurder uw bagage naar uw vakantieadres. Het is een prima manier om meteen vanaf de boot de vakantie te laten beginnen! Let wel op dat u de fiets ook weer terug naar de haven moet fietsen als u vertrekt, ook als het dan minder mooi weer is. De verhuurder komt op uw verzoek ook gratis uw bagage weer halen en bewaart die voor u tot u de boot terug neemt!